Доставка и плащане

Доставката се извършва с куриерска фирма „Спиди“. На територията на България цената е 4,90 лв. до офис на „Спиди“ или до Ваш адрес. Доставката над 35 лв. е безплатна.

Плащането може да бъде чрез пощенски паричен превод (с плащане на куриер при получаване на пратката) или чрез банкова карта през сайта.

Срокът за доставка за налични книги е 3 работни дни, а при предварителни поръчки варира според датата на обявяване на промоцията и датата на излизане на книгата.

За доставки извън България молим да се свържете с нас.

.

Предвид посочените начини за разплащане, „АВА Букс“ ЕООД се освобождава от отговорност да издава фискални касови бележки за извършените продажби. Клиентът получава документ от куриерската фирма.

из Наредба Н-18 от 2006 г.

Чл. 3. (1) Всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от ФУ или касова бележка от ИАСУТД, освен когато плащането се извършва чрез внасяне на пари в наличност по платежна сметка, кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски  оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.

(1а) (Нова- ДВ, бр.8 от 2020 г.) Допуска се да не се издава фискален или системен бон по ал. 1, при условие че на клиента се предоставя документ, съдържащ най-малко информацията по чл. 52о, ал. 1, т. 1 и 5, както и  идентификационни данни на търговеца, в следните случаи:
1. при плащане по продажба на комунални и други абонаментни услуги с повтарящо се изпълнение и плащането се извършва неприсъствено с кредитна или дебитна карта или друг картово базиран платежен инструмент чрез даване на предварително съгласие от страна на клиента на доставчика на платежни услуги да нарежда плащането, предоставяйки му данните за платежния инструмент с тази цел;
2. при внасяне на пари по платежна сметка чрез дебитна или кредитна карта, при условие че ПОС терминалът е свързан с платежна сметка на доставчика на платежни услуги и е разположен в обект на доставчика на платежни услуги, при когото е открита и платежната сметка на лицето по ал. 1.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки